Khamis, Julai 24, 2008

Pasrah

gua mengadap big boss nak mintak cuti..dia macam keberatan nak kasi.gua tau,sape-sape pon susah nak paham nape gua yang kena cuti bila kakak gua bersalin,sedangkan itu bukan tanggungjawab gua..gua tak salahkan orang yang takleh faham..kalau tak diluluskan,then gua terpaksa ambik tindakan drastik berhenti terus.mungkin bukan rezeki gua kat sini..gua percaya pada rezeki..patah langkah kat sini,insyaallah boleh bangun melangkah kat tempat lain.it's not the end of the world..

4 ulasan:

deaf_angel berkata...

kalo cuma sekali je, tak mau sampai berhenti..
tapi..kalo selalu boss ko carik pasal ngan ko, kondem ko sampai tahap tunjuk kat tong sampah, buat sampai ko malas nak gi keja..

then maybe bleh consider huhuuhu

anyway rezeki tangan Allah, yang penting cuba pastikan 100% halal

broken_nigina berkata...

gua tak kisah pasal dia tu.
cuma memang kena cuti sekarang ni sebab nak tolong kakak gua.
kalau dia tak kasi cuti pon gua memang kena pergi jaga kakak gua jugak.

deaf_angel berkata...

kalo ada alternative plans lain...panggil sapa2 jagakan ke hapa ke bayar orang ke..

then no choice ler, ko kena gi.

keja bleh carik lain kalo dikatakan ko diberhentikan keja

broken_nigina berkata...

gua dapat cuti seminggu.
nasib baik editor back up,cakap cuti je dulu,nanti nak sambung lagi dia tolong la.
so camtu la.