Isnin, Julai 21, 2008

Gua Tag Diri Sendiri

esok keje,gua sepatutnya tido,bukan buat benda tak berpekdah camni tapi mungkin gua memang bengong.gua mengtagkan diri gua sendiri dengan tag yang gua bedal daripada blog cik inah nih.alasan gua?macam yang gua cakap tadi.gua memang bengong dan saje buat benda tak berpekdah di kala gua sepatutnya tido ini.

5 TABIAT BURUK ANDA DI SEKOLAH, DI UNIVERSITI..

-suka ponteng,di zaman sekolah dan semakin berkembang sewaktu di universiti..berkembang kaw-kaw sampai kena tendang (gua pernah belajar kat uitm kos art&design lepas spm 4 1 and a half year)..

-tak pernah bawak buku teks

-bawak bekas pensil yang kembung dengan macam-macam alat tulis tapi cuma satu buku nota yang bersifat rojak,fleksibel untuk semua subjek

-tak buat homework

-buat kerja last minute

-suka 'mengindahkan' meja,dinding..mengasah bakat yang lebih dikenali sebagai menconteng harta benda sekolah

-dengan selambanya tido sewaktu kelas atau menulis dan melukis,berada di dunia sendiri walaupon cikgu ada kat depan

-pemberontak yang melanggar segala undang-undang dan peraturan untuk membentuk haluan sendiri tapi berjaya mengekalkan imej yang sopan dan santun

-suka datang lambat dengan sengaja sampai spm pon datang lambat jugak

-pemalas di tahap boleh menang award untuk pelajar pemalas

-tapi boleh lepas dari kecaman sebab berjaya dapat markah yang tak selayaknya untuk seorang yang pemalas cam gua dapat..dunia memang tak adil,so what?

-hmm..rasanya memang buruk tabiat bila tabiat buruk dalam senarai dah lebih 5


3 FAVOURITE SUBJECT ANDA, KENAPA...

hmmm....
hmmm....
hmmm....
ok....

sebarang subjek yang cikgu atau lecturernya tak boleh datang..sebab tak payah belajar..


3 SUBJECT YANG ANDA TAK SUKA, KENAPA..

-MATH

-MATH

-MATH

serta semua yang ada kaitan dengan math dan juga semua yang kena duduk dalam kelas sambil belajar sebab gua memang tak suka math dan tak suka duduk dalam kelas sambil belajar sebab gua memang tak suka..


MENARIK PADA GUA..


-semua..hahaha....menarik tak?


ANDA TAK BOLEH HIDUP TANPA..

-buku tulis untuk conteng

-buku lukisan,juga untuk conteng

-pen dakwat basah hitam cap pilot untuk conteng buku tulis

-pensil dari 2b-8b untuk conteng buku lukisan (dan alat-alat melukis yang lain la)

-muzik

-bilik sendiri

-privasi

-henset dan topapnya

-duit (ada ke manusia boleh hidup tanpa duit?)

-prinsip

-masa untuk diri sendiri

-jati diri

....semua yang gua tak boleh hidup kalau takde cuma benda-benda yang tak bernyawa sebab yang bernyawa tetap akan hilang,berpisah atau mati satu hari nanti....


SETIAP MALAM SEBELUM TIDUR SIAPA YANG ANDA HUBUNGI..

-bergantung pada sape yang selalu gua hubungi pada waktu tuh..well,manusia datang dan pergi..


SIAPA YANG GUA NAK TAG?

-sambung esok je la..tuh pon kalau bersambung la..

15 ulasan:

nota.kematian berkata...

kehidupan memang dan serabut,
dan aku terasa kadang kala ia membuat aku merasa kosong.

broken_nigina berkata...

macam air dalam gelas,terlalu penuh akan melimpah balik keluar.

kaisu berkata...

menarik?
boleh dikupaskan lagi tajuk itu...

broken_nigina berkata...

tajuk yang mana tu nak dikupaskan lagi?

kaisu berkata...

kamu = menarik
hehehehe,...

broken_nigina berkata...

cantik menarik tertarik da bomb..
hahaha..
hampeh..

kaisu berkata...

hahahah..
naper??
salah ker??
aku cuma ingin huraikan satupermasalahan..
dan kau ada jawapan nyer..

broken_nigina berkata...

hehe..
en.kaisu en.kaisu..
jawapan tarik-menarik ke amenda nih?

kaisu berkata...

hahaha..
da lama x berinteraksi dgn kamu..
windu seh!
nak gak dgr ayat2 mati dari kamu itu..
huhuhuuh

broken_nigina berkata...

gua kasi ayat hidup,nak?

kaisu berkata...

ayat per tue???
cam menarik jer..
heheheh..
kasi try tgk!!!
hhuhuhu...

tsaicoutic tranmorphersys berkata...

hahahahah...kaki conteng gak...upenye...same la sis....bilik waa da cam workshop....xde kje....cnteng blakang almari pakian ayah waa....speaker pc waa pn jdi mngse taggin ni.....

broken_nigina berkata...

meninggalkan hasil seni tuh namanya..

tsaicoutic tranmorphersys berkata...

a'ahh....port trbru...meja pc waa.....ahahahahhaha...

broken_nigina berkata...

nih baru namanya gigih mengasah bakat.
haha..